Home Nieuws

SLAKKENDANS

We zijn
in contact gekomen met Theo Peeters. Hij maakt een film over onze slakken.
Zijn bedrijf, TP Media, is gespecialiseerd in multimediaproductie en hij heeft jarenlange ervaring in het maken van films voor televisie en particuliere bedrijven. Kijk eens op www.tpmedia.nl
Bekijk zijn filmpje "Slakkendans" eens via deze link.

 

Parende wijngaardslakken bij Sint HeribertusVoor de start van onze Escargotière Sint Heribertus hebben we in januari 2010 in Frankrijk jonge slakken besteld. Deze jonge slakken moesten toen nog geboren worden.
De kwekers in Frankrijk gingen in de weken, volgend op onze bestelling, de moederdieren, die daarvoor nodig zijn, wakker maken uit hun winterslaap. Deze moederdieren gingen na enige tijd met elkaar paren en een paar weken later produceerden ze eieren.
De kwekers besteden speciale aandacht aan dit broedsel om ervoor te zorgen dat er geen ziektes van de moederdieren of ongedierte uit het bedrijf meekomen. De gezuiverde eieren worden bij een hogere temperatuur gehouden waardoor de slakjes eerder uit hun ei komen. Als het goed is gebeurt dat eind april en de pasgeboren slakjes zijn dan 3 tot 6 mm groot.

De slakjes zijn zo klein dat er wel 3000 in een Camembert doosje passen. Wij haalden ze op in Frankrijk en hebben ze, na een tussengroeitijd van enkele weken, voorzichtig uitgezet in het park van slakkenkwekerij Sint Heribertus.
Deze slakjes hebben in de daarop volgende jaren gezorgd voor nageslacht.